Foersom &
Hiort-Lorenzen

Designere for FDB tegnestue i 1970

Johannes Foersom & Peter Hiort-Lorenzen har drevet tegnestue sammen siden slutningen af 70`erne.

 De arbejder med udgangspunkt i det gode håndværk og med lysten til at udfordre materialer og teknologier på nye måder. Begge har håndværksmæssig og akademisk baggrund.

 - Møbler skal helst formes, så man får lyst til at bruge dem. Brugeren skal være en hel del sammen med dem, så de skal have både komfort, kvalitet og æstetik. Og så skal de også helst kunne bruges om 10 år.
Peter Hiort-Lorenzen

Mikadostolen er lavet af Foersom & Hiort-Lorenzens midt i 90’erne. Den er et eksempel på, hvordan man kan skabe en moderne klassiker med rødder i de gamle møbeltraditioner.

Stolen er både inspireret af det kendte Mikado-pindespil, Windsor-pindestole samt halvtressernes pindestole. For at give den et særkende, tog designerne topstykket af og lod rygpindene stå alene. Stolen blev i starten kaldt ’stritteren’ på grund af den specielle ryg. 

- Når vi laver nye FDB Møbler, er det vigtigt, at de passer ind i de hjem, vi bor i. Og så gør vi møblerne så flotte og så komfortable som muligt. De skal være holdbare i konstruktion, stil og materiale, så kunderne bliver glade for dem i lang tid.
Peter Hiort-Lorenzen

Designs

mikadoskammel_sortnatur_2014_5.png

Mikado skammel - Sort/natur

mikadobarstol_hvidnatur_2014_5.png

Mikado barstol hvid/natur

mikado_sortsort_2014_5.png

Mikado - Sort