Anders Bonnesen & FDB Møbler

31.08.18

ANDERS BONNESEN FDB MØBLER

 

Siden 1942 har FDB Møbler været drivkraft for udvikling af tidløse møbeldesign af anerkendte, såvel som nye designtalenter. Nu tager FDB Møbler endnu et skridt i videreførelsen af den danske designarv og kigger mod kunstens verden. Det første samarbejde er med den anerkendte billedkunstner, Anders Bonnesen, som er kendt for sine iøjnefaldende moderne værker, der blandt andet har været udstillet på Aros, Specta og hos den århusianske kurator, Charlotte Fogh.
Sammen med FDB Møbler har han skabt et kunstværk, der både er betagende at kigge på, men også kan integreres i hverdagen som et møbel. Hos FDB Møbler har man et ønske om, at kunstsamarbejde som dette vil blive et tilbagevendende årligt initiativ, der kan bidrage til inspiration i fremtidens design.

topsy-turvy

Et nyt perspektiv på en velkendt klassiker, skulpturen topsy-turvy er en fortolkning af stolen J46, som blev designet af Poul M. Volther i 1956, og siden er blevet en af vor tids største designklassikere. Skulpturen forestiller to af de klassiske stole, hvor siddefladerne er vendt mod hinanden, så de spejler sig selv. Dette skaber et spændende nyt perspektiv på en ellers velkendt klassiker.
 ”Jeg har med dette kunstværk haft et ønske om at synliggøre, at de tidløse møbeldesign, som vi i dagligdagen omgiver os med, er små kunstværker. Derfor er skulpturen også udformet, så den ikke blot er et kunstværk, men også en stol, man kan sidde på. Det har været et stort ønske fra min side, at kunstværket kan købes på lige fod med FDB Møblers øvrige sortiment, så det kan integreres i folks hverdag”, fortæller billedkunstner
Anders Bonnesen. 


I dag står stolen i vores butik, Guldsmedgade 42 i Århus frem til den 27. september.

Efterfølgende kan du opleve stolen i vores nye butik, Kongensgade 37 i Odense.
Vi åbner dørene til den nye butik den 28. september kl.16.00